Flipkart Beat The Genius quiz ans today 8 December

Flipkart is an e-commerce company founded in 2007 by Sachin Bansal and Binny Bansal. The company owns and operates an online shopping website in India. Flipkart, registered in Singapore, has also launched its own product range under the name “DigiFlip” with products including tablets, USBs, and laptop bags.

Flipkart Beat The Genius quiz ans 7th December 2020

Flipkart Beat The Genius quiz ans 7th December 2020

Q1: On Which Lake Would You Find The Lake Palace In Udaipur?

Answer 1: Pichola

Q2: Neerja Bhanot The Flight Attendant Killed By Terrorists Worked For Which Airline?

Answer 2: Pan-Am

Q3:  Karsanbhai Patel Is Best Known As The Founder Of Which Company?

Answer 3: Nirma

Q4: In The Mahabharata Which Son Of Shantanu And Ganga Took Up The Name Bhishma?

Answer 4: Devavrata

Q5: At The 1956 Melbourne Olympics Who Became The First Asian To Score A Hattrick In Olympic Football?

Answer 5: Neville D’souza

Flipkart Beat The Genius quiz ans 6th December 2020

Q1: The Experimental Township Auroville In Tamil Nadu Is Dedicated To Whose Vision?

Answer 1: Sri Aurobindo

Q2: In 1964 Which Indian Origin Entrepreneur Founded The Audio Equipment Company Bose Corporation?

Answer 2: Amar Bose

Q3:Ashutosh Gowariker’s ‘Panipat Tells The Story Of Which Maratha Commander Who Lost The Third Battle Of Panipat?

Answer 3: Sadashiv Rao Bhau

Q4: In Which Event Did Milkha Singh Miss Out Òn An Olympic Medal By Less Than A Second?

Answer 4: 400m

Q5: The Last Known Members Of Which Animal Species In India Was Shot By Maharaja Of Koriya In 1947?

Answer 5: Asiatic Cheetah

Flipkart Beat The Genius quiz ans 5th December 2020

Q1: In 2013 Which Rapper And Musician Released The Song ‘Blue Eyes’?

Answer 1: Yo-Yo Honey Singh

Q2: Which Best-Selling Book By Chetan Bhagat Tells The Story Of ‘Hari’ ‘Ryan’ And ‘Alok’?

Answer 2: Five Point Someone

Q3: In 2010 Who Designed The Indian Rupee Symbol?

Answer 3: Udaya Kumar

Q4: India Celebrates National Science Day On February 28 To Mark What Occasion?

Answer 4: Raman Effect

Q5: During The First World War Indian Soldiers Posted At Which City Mutinied In 1915?

Answer 5: Singapore

Flipkart Beat The Genius quiz ans 5th December 2020

Q1:Who Has Made The Highest Individuahscore For India In An ODI World Cup Final?

Answer 1: Gautam Gambhir

Q2:Which Member Of Parliament Won The 2019 Sahitya Akademi Award In English For His Work ‘An Era Of Darkness?

Answer 2: Shashi Tharoor

Q3: The Word Naxalite Comes From The Village Of Naxalbari Located In Which State?

Answer 3: West Bengal

Q4: What Term In Indian Business Did Deepak Mohani Coin?

Answer 4: Sensex

Q5: In The Ramayana Under Wyhose Superyision Was The Bridge To Lanka Built?

Answer 5: Nala

Flipkart Beat The Genius quiz ans 2nd Dec 2020

Question 1) The Alphonso mango was named after an explorer from which country?

Answer: Portugal

Question 2) In the Mahabharata who narrates the events of the Kurukshetra war to the blind Dhritarashtra?

Answer: Sanjaya

Question 3) Which Puducherry-born Hollywood director has received a Padma Shri in 2008?

Answer: M Night Shyamalan

Question 4) In which country did the Indian men’s cricket .team win its first overseas test series? 

Answer: New Zealand

Question 5) In 1829 which Governor General of India banned the practice of Sati?

Answer: Lord Bentinck

Flipkart Beat The Genius quiz ans 30th November 2020

Question 1) Which was the first bollywood movie for which AR Rahman composed music?
Answer: Rangeela

Question 2) In which state in the USA was the Howdy Modi event held?
Answer: Texas

Question 3) From which company did the Tatas buy Jaguar Land Rover?
Answer: Ford

Question 4) A writer in which language won the first ever Jnanpith award?
Answer: Malayalam

Question 5) In the Ramayana Whose real name was Nemi?
Answer: Dasaratha

Flipkart Beat The Genius quiz ans 30th November 2020

Question 1) Which Indian Super League team has Sunil Chhetri played for since 2013?
Answer: Bengaluru FC

Question 2) Vishal Bharadwaj’s ‘7 Khoon Maaf’ and The Blue Umbrella are based on the works of which author?
Answer: Ruskin Bond

Question 3) Who was the first Indian soldier to attain the rank of Field Marshal?
Answer: SHFJ Manekshaw

Question 4) The campus of which of these institutions he first of its kind served as an airbase for US troops during World War II?
Answer: IIT Kharagpur

Question 5) In Hindu mythology what did king Bhagiratha bring down from the heavens through penance?
Answer: Ganga

Flipkart Beat The Genius quiz ans 29th November 2020

Q1: Chettinad And Kongunad Are Cuisines Native To Which Indian State?

Answer 1: Tamil Nadu

Q2:Who Was The First Indian To Win A Grand Slam Title In Tennis?

Answer 2: Mahesh Bhupathi

Q3: Which King Was Responsible For The Construction Of The Vijaya Stambha In Chittorgarh?

Answer 3: Maharana Kumbha

Q4: Which City Was Mahatma Gandhi At On The Night When India Became Independent?

Answer 4: Kolkatta

Q5: The Karnataka Khadi Gramodyoga Samyukta Sangha In Hubli Is Famous For Producing What?

Answer 5: National Flag

Flipkart Beat The Genius quiz ans 28th November 2020

Question 1) The 2016 film Rustom Akshay Kumar’s character is loosely based on which Indian aval officer who was part of a landmark case?
Answer: KM Nanavati

Question 2) Which Gl-tagged sweet dish is given as prasad at the Venkateswara Temple at Tirupati?
Answer: Laddu

Question 3) In which town was Dr BR Ambedkar born in 1891?
Answer: Mhow

Question 4) Under whose captaincy did the Indian women’s cricket team play their first Test match?
Answer: Shantha Rangaswamy

Question 5) Which country’s president was the Chief Guest for India’s first Republic Day parade?
Answer: Indonesia

Flipkart Beat The Genius quiz ans 27th November 2020

Question 1) In which state is the 57ft. high Gomateswara Statue of Bahubali?

Answer: Karnataka

Question 2) Indian Air Force’s Ghetto ‘Nabha Sparsham Deeptam’ is from which holy text?

Answer: Bhagavad Gita

Question 3) Which Indian Sportsman has written a memoir titled ‘A Shot at History’?

Answer: Abhinav Bandra

Question 4) Who created the border line that partitioned India and Pakistan?

Answer: Cyril Radcliffe

Question 5) The Vikramshila Sanctuary in Bihar is dedicated to the preservation of which creature?

Answer: Dolphin

Flipkart Beat The Genius quiz ans 26th November 2020

Question 1) Which company owns the TikTok app which was banned in India?
Answer: ByteDance

Question 2) In the Ramayana WHose bow does Rama break to win Sita’s hand?
Answer: Shiva

Question 3) Which sportsperson is the first individual Olympic medalist from Independent India?
Answer: KD Jadhav

Question 4) Which is the only Fare Award Sholay won in spite of being a blockbuster?
Answer: Best Editing

Question 5) Which kingdom fell into ruin after its defeat at the Battle of Talikota in 1565?
Answer: Vijayanagara

Flipkart Beat The Genius quiz ans 25th November 2020

Q1:What Plane Was Wing Commander Abhinandan Varthaman Flying When It Was Shot Down?

Answer 1: MiG 21

Q2: Kushinagar Where Buddha Is Said To Have Attained Mahaparinirvana Is Located In Which State?

Answer 2: Uttar Pradesh

Q3:  Who captained the Indian men’s cricket 12 team in their first ever T20 international?

Answer 3: Virendra Sehwag

Q4: Which Indian Company Was-Founded By-A Man Named SK Burman In 18847

Answer 4: Dabur

Q5: In Which Present-Day Country Was PM Lal Bahadur Shastri When He Passed Away?

Answer 5: Uzbekistan

How To Play Flipkart Beat The Genius Quiz 25th November

1.. Download Flipkart App From Google Play Store 

2. Open & Sign In To The Flipkart App.

3. Open Games Section In The App & Find Beat The Genius Contest

4. There Will Be A Total Of 5 Questions

5. Answer All Beat The Genius Quiz Questions Correctly To Enter The Lucky Draw.

Beat The Genius QUIZ 20th November 

  1. Quiz Prizes: Gems, Vouchers & Prizes
  2. Total Prizes: 1 Lakh + Prizes
  3. Available On: Flipkart Game
  4. Based On: General Knowledge
  5. Date & Time: 20th Nov, 12AM To 12PM
  6. Winner Announcement: Immediately