Basic Mathematics Problems Bodmas

Basic mathematics question with answer

According to BODMAS:







a. Firstly solve the division
b. solve the multiplication
c. solve the addition
d. then, solve the subtraction


Examples are given below-
1.  [2+3]x5
Ans. 5×5 =25
 
2. [2-3×3+5]
Ans. [(2-9)+5]
       = [-7+5]
        = -2
3.[3+(3×3)+3]
Ans.[3+9+3]
      =15
4.[(2×2)+4-2]
Ans. [4+2] = 6
5. [6×5+2]
Ans. 30+2
       =32
6. [3+20×3]
Ans. [3+60] = 63
7.[25 – 5 ÷ (3 + 2)]
Ans. [25-5÷5] 
         = 25- 1
          = 24
8. 10+6x(5+2)
Ans. 10+6×7
        =10+42
         =52
 

Leave a Comment

error: Content is protected !!